Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с преговорите с "Фолксваген". Той отново заблуждава и манипулира българското общество, казвайки днес в Асеновград: "Специално за завода на "Фолксваген" аз поканих германския президент." Това каза Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г.

"Не само като държавен глава на България за периода 2012 – 2017 г., но и като създател и почетен председател на Автомобилния клъстер на България от самото начало – още от 2012 г., следя много внимателно развитието и съм подкрепил не една инвестиция в автомобилния сектор в България. За мен е много важно да се каже, че досега от създаването на автомобилния клъстер президентът Радев няма абсолютно нищо общо с него. В случая ние работим от продължение на години. Клъстерът се създаде в президентската институция и името на президента беше Плевнелиев", заяви той.

Плевнелиев посочи, че 10 пъти е бил в Германия по време на своя мандат, пише "Фокус". "Построиха се много фабрики за компоненти. Визията беше наистина, след като постигнем едно ниво на готовност, да може да се случи една крайна инвестиция на един от стратегическите инвеститори в областта на автомобилостроенето", уточни той.

"По отношение на изказването на президента Румен Радев, че специално за завода на "Фолксваген" той е поканил германския президент, трябва да отбележим, че в това негово изказване много често има "аз, аз и аз". Мисля, че трябва да гледаме фактите, а те са, че в делегацията на немския президент нямаше никакъв представител на концерна на "Фолксваген", коментира Плевнелиев и посочи, че представители на "Шкода", която е дъщерна на "Фолксваген", преговарят с правителството и с Автомобилния клъстер вече повече от година.

"Ние водим преговори ежеседмично – това е повече от година. И е добре да се знае от обществото, че президентът Радев и неговият екип нямат нищо общо", заяви Плевнелиев.

Volkswagen на крачка да избере "Индустриална зона Раковски" за завода имГръмката икономическа новина на Борисов се затвърждава