Пиян мъж задигна таксиметров автомобил от София и пътува с него до Велинград. Там е спрян за проверка и е установено нарушенето. Той е арестуван, като Пазарджишкия съд е опеределил мярка за неотклонение "задържане под стража. Днес апелативен съд – Пловдив потвърди определението. 

На 9 януари той е откраднал таксиметров автомобил в София и го управлявал до Велинград, когато го спрял полицейски патрул за проверка. Полицаите установили  противозаконното отнемане на автомобила, както и факта, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол (1,39 промила). По време на проверката той няколко пъти  предложил на органите на полицията сумата от 5 000 лева, за да не бъде задържан.

Прокуратурата е поискала задържането му под стража тъй като въпреки ранния етап на разследване има данни, че за един ден обвиняемият е осъществил три различни състава на умишлени престъпления от Наказателния кодекс.

Апелативният съд прецени, че Пазарджишкия окръжен съд правилно е приел, че е налице обосновано подозрение обвиняемия да е съпричастен в голяма степен към извършване и на трите престъпления, в които е обвинен. От събраните данни по делото съдът приема, че за Н. П. е налице реална опасност от укриване, тъй като не пребивава на адресите, където е адресно регистриран. От  интензитета на деянията, в които е обвинен,  е налице и реална опасност той да извърши престъпление. Макар че обвиняемият не е осъждан, същият за един много кратък период от време е извършил множество престъпления, което повишава обществената опасност на дееца.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.