Петима полицаи у нас са заразени с коронавирус, това посочи пред Нова главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той поясни, че те са от София и успокои, че не са работили на КПП-та.

Ако вярваме на статистиката, няма да закъснее моментът, в който ще има много полицаи с потвърдени проби, изтъкна главният секретар на МВР.

Засега нямало нуждая от армията, но вероятно щял да дойде момент, когато тя може да помогне много.

Иванов увери, че всички служители на МВР имат респираторни маски. Той обясни, че ако човек, пристигащ от чужбина, вземе градски транпорт от летището, той не се смята за нарушител.

Главният секретар на МВР уточни и че личните карти вече не се пипат от служителите на реда на КПП-тата, а само се поглеждат. По негови данни заради КПП-тата автомобилният трафик е спаднал с 60%.

Относно идеята на ген. Мутафчийски чрез телефона гражданите да уведомяват за причината да излязат, Иванов заяви, че я одобрява, но нещата трябва да се уточнят технически. Той отново подчерта, че най-важното в случая е самоконтролът.

Главният секретар на МВР: 300 българи са с актове за нарушения на меркитеХората се струпват на едно място и не изпълняват предупрежденията на полицаите