Една от любимите атракции в Пловдив – Пеещите фонтани, отново ще радва жителите и гостите на града. Откриването на новия сезон е насрочено за 1 юни – Денят на детето, съобщиха от общината.

Работници от фирма „Аква Пуулс”, която по договор след проведена обществена поръчка осигурява поддръжката, почистват и мият коритото на езерото, чиято площ е около 6 декара. Специалисти извършват технически преглед на съоръжението, предстои напълването с 4200 кубични метра вода.

Стотиците посетители на Цар-Симеоновота градина за поредна година ще могат да се наслаждават на светлинно-музикалното шоу във вечерите от четвъртък до събота.

От ОП „Градини и паркове” вече завършиха оформянето на новите фигури от цветя. В алеята от Виенския павилион до Пеещите фонтани са засадени 25 000 стръка ирезине и различни цветове колеус. Толкова е и  броят на червените и различни нюанси розови бегонии зад паметника на Васил Петлешков. Цветята не са купувани, а са отгледани в оранжериите на общинското предприятие. Атрактивните фигури предстои да изпъкнат върху зеления фон от засадената първокласна тревна смеска.

В Цар-Симеоновата градина вече работят фонтанът на Деметра, езерото с мечката и останалите водни площи, за които се грижи „Градини и паркове”.