Заведение в голям жилищен блок блокира проект за санирането на 19-етажна жилищна сграда. Над 250 обитатели на блока излизат на протест, а недоволството е организирано от техния съсед и велик български актьор – Павел Попандов.

Входът на сградата е неизползваем, защото пред него е изградено кафене. Ако не се разреши този проблем – санирането на блока няма да бъде завършено.

„Свидетели сме на поредното незаконно строителство. Блокът, в който живея е на 19 етажа. В него има възрастни хора, трудно подвижни, много деца, майки с бебета. Блокът е направен така, че има три входа, които служат и като аварийни изходи. В момента, поради ремонта, два от входовете са затворени“, обясни Попандов пред БТВ.

Актьорът заяви, че в случай на аварийна ситуация като пожар или земетресение, хората са поставени в риск заради незаконната постройка.

Той уточни, че от 18 август има издадена заповед за премахването на заведението. Попандов каза още, че с проблема е запозната и общинската администрация.

Зам.-кметът на р-н „Красно село“ Николай Веселинов обясни, че казусът е проучен и мерки са предприети.

„Разговаряли сме с представителите на дружеството, присъствие на техен адвокат. Предупредили сме ги, че това е незаконен строеж, намират се в чужд имот и трябва да се съобразяват с правилата. Има процедури, които могат да усложнят процеса по премахване“, обясни Веселинов.

Хората в блока обясниха, че постройката блокира входа им над две години