Златно медальонче с първата буква от името си получи днес Зулия Джокова - първото бебе, родено в Карлово през 2020 година. Подаръкът бе връчен на родителите на момиченцето от зам.-кмета Антон Минев по време на празника, който по традиция се отбелязва на Бабинден в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов”. Малката госпожица, която проплака на 4 януари, и целият екип на отделението получиха поздравления по повод Деня на родилната помощ от името на кмета д-р Емил Кабаиванов. 

Завеждащият АГ отделението д-р Андреан Минев припомни древния ритуал „Поливане“, който беше пресъздаден от майката на Зулия – 26-годишната Радка Аргирова, и д-р Илчева, изродила бебето.

Главната акушерка Бисерка Иванова съобщи, че през 2019 година в акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница е имало 274 раждания, при които са родени 276 деца /1 двойки близнаци/.

Децата от ДГ „Слънце“ изнесоха празнична програма по случай празника и закичиха с китка здравец лекарите и акушерите от отделението.