Масово пловдивчани късат поставените ограничителни ленти на паркове и площадки. Вандалщината се отнася за всички райони на града и това наложи възстановяването на ограниченията.

Съоръженията на детските и фитнес площадки бяха оградени с охранително-сигнални ленти още на 16 март като препоръчителна мярка срещу струпването на хора на близка дистанция, а със заповед на министъра на здравеопазването от 21 март е въведен забранителен режим за достъп дори до парковете.

„В огромната си част пловдивчани се отнасят с разбиране към извънредните  мерки, но някои, макар и малцина, ги нарушават. Досега сме сменили  километри скъсани ленти. Дежурни екипи работят за възстановяването им и в почивните дни. Лентите лесно могат да се скъсат, но те сигнализират за опасността от възможно заразяване с опасния вирус. Предстоят топли празнични дни, но нека не се изкушаваме, а да запазим здравия разум, който да ни гарантира много следващи весели празници”, каза инж. Николаев.

От Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса благодарят на пловдивчани, които стриктно спазват въведените заради извънредното положение ограничения, и умоляват всички граждани да продължат да ги спазват. Общинска полиция, ОП „Общинска охрана”, органите на МВР строго следят дали се спазват противоепидемичните мерки и при нарушение налагат предвидените строги санкции.