Отчуждителни процедури за 49 имота в землището между Прослав и Коматево ще трябва да проведе Община Пловдив, за да реализира на намерението си за нов път между двата квартала.  Инвестиционното намерение на градските власти за пътя от 2 км, засяга частните парцели, които трябва да се отчуждят. Те са с площ межди 150 кв.м. и 4000 кв.м, като общата им площ е над 33 дка.

Отчуждаването им ще бъде възможно, след като Общинският съвет гласува проекта за измяната на ПУП-а и парцеларния план. Той ще бъде входиран на следващата сесия на местния парламент.

Според кмета на район „Западен” Димитър Колев, който движи проекта, отчуждаването не би трябвало да забави много проекта, както и да го оскъпи, тъй като са предимно земеделски земи.

Пътят ще минава през местността Терзиите, като проектът предвижда двулентов път, тротоари, велоалея, лед осветление и паркоместа. Новата пътна отсечка ще е дълга около 2 км, като ще тръгва от улица „Елена” и ще се включва на Коматевско шосе до разклона за Остромила.

В момента вариантите за път между двата квартала е през Пещерско шосе и  Коматевско шосе, или другият вариант е през Околовръстното. Съществуващият полски път се ползва предимно през лятото и не от много хора.

При направата на пътя и премахване на ограничението, собственици на земеделски земи в Пловдив да сменят статута на имотите, на практика отсечката може  да стане опорна точка за бъдещ квартал.