Александрина Петрова оглавява окончателно Митница "Тракийска". Тя е била назначена със заповед на директора на Агенция "Митници" преди седмица. Досега Петрова два пъти бе преназначавана като "изпълняващ длъжността" директор на териториалната дирекция. Този пост тя зае преди година, след като предшественикът й Георги Александров стана заместник-директор на Централното митническо управление. Той се задържа под тепетата по-малко от месец, преди да заеме ръководната длъжност в София.

Преди да се премести в Пловдив, Александрина Петрова е била начело на Митнически пункт "Капитан Андреево". По-голямата част от стажа си е придобила на Летище "София".  Ръководната длъжност на граничния пункт заема за кратко през 2013 година. Година по-късно името й попада в списъка на 25 уволнени служители на митницата и Гранична полиция. Официалната версия е съкращаване на щатовете.

По информация на местни медии, чистката идва месец след като част от служителите на митническия пункт биват заподозрени в участие в контрабанден канал. Малко по-рано няколко тира с нелегални папироси минават през границата, а впоследствие няколко служители биват арестувани.