Има още една жертва на коронавирус у нас и така общият брой на починалите става осем. Новата жертва е от Благоевград. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски в ефира на bTV.

Починалата е 53-годишна жена. Тя е дъщеря на 74-годишната пациентка, която също бе заразена с COVID-19 и почина късно снощи в лечебното заведение.

"Общо случаите за диагностицираните с коронавирус за денонощие са 25, общият брой - 338. Новите случаи са в Пловдив -3, Варна - 1, Смолян 1 и в Сливен един. Медицинският персонал вече са 16 човека. До вчера бяха 14", съобщи още той.

По думите му, засега няма хоспитализирани деца с поставена диагноза коронавируса. Всички деца, установени като положителни, са в домашни лечение и в добро състояние. До вчера приетите в болница са 122 човека. 59 са в София останалите са в страната, каза още шефът на националния щаб за борба с коронавируса. "Мъжът от Банско има положителен тест. Всичките симптоми на коронавируса. Имал е оток в мозъка", каза още той.

Шефът на ВМА съобщи и добра новина. "Имаме един пациент в белодробната клиника, който беше екстубиран, надяваме се на добро развитие на нещата, но все още е рано да се каже", каза той Мутафчийски коментира и новината, че премиерът Бойко Борисов е поръчал немски бързи тестове за COVID-19.

На въпрос кога мерките може да бъдат охлабени, Мутафчийски заяви следното: "Ситуацията е много динамична, Италия е в пика си толкова дълго време. Няма тенденция за затихване на нещата по никакъв начин. В САЩ се обсъжда карантина на цели щати. Когато се обсъжда отхлабване на мерките, трябва да се постави въпроса до къде сме ние - този въпрос въобще не е актуален в момента".

Мутафчийски призова хората да проявят разум, когато става въпрос за посещенията на храмовете по време на Великден. Той добави, че в момента ситуацията е много по-тежка, отколкото по време на война.