По Още днес представители на общинските земеделски служби ще започват да описват пораженията от градушката в районите на Карлово и Нова Загора. Това става по спешно разпореждане на новия министър на земеделието Десислава Танева. Вече са сформирани комисии за оценка на щетите, като целта е да бъдат изплатени в най-кратки срокове обезщетения на стопаните.

Както TrafficNews съобщи ледени парчета с големина орехи помляха реколтата от картофи, фасул, лук и домати в Карловско, като най-тежко пострада  село Каравелово. 

 Днес засегнатите населени места ще бъдат посетени от директорите на областните дирекции по земеделие в Пловдив и  Сливен.

За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване на заявления за обезщетение до кмета на населеното място.
От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитавана територия.

От Агенцията припомнят, че не се извършват противоградови действия и над населени места.

До края на месеца се очаква да стартира дейността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора -„Тъжа”.

Мощна градушка удари Карловско и част на АМ "Тракия"Големината на ледените топчета е колкото орех