Не за първи път човешките хрумки за обезопасяване на различни улични съоръжения в Пловдив са били обект на присмех или подигравка. Но когато това касае реалното възникване на пътен инцидент няма място за шеги.

Улична отвотднителна шахта е напът буквално да погълне автомобила на някой невнимателен водач на улица "Орловец". От няколко дни съоръжението е с липсваща обезопасителна решетка, което крие опасност гумата на някое превозно средство да пропадне и това да доведе до редица главоболия на неговия собственик. 

Движението по улицата, особено през деня е изключително натоварено, заради намиращия се наблизо склад за хранителни стоки и домашни потреби. А маршрутът по улиците "Орловец" и "Арчарица" е предпочитан от водачите, особено в пиковите часове, за да си спестят задръстването по булевард "Шести септемрви" и дългото чакане на светофара на кръстовището с "Мария Луиза". 

TrafficNews.bg подаде сигнала към отговорните институции. От община Пловдив поеха ангажимент проблемът с липсващата защитна решетка на шахтата да бъде решен в най-кратки срокове.