Официално се удължава срока на въведените противоепидемични мерки срещу коронавируса у нас до 13 май. Преди минути министърът на здравеопазването подписа заповедта за удължаването на мерките. 

Припомняме, че преди седмица Народното събрание удължи срока на извънредното положение с още един месец до 13 май 2020 г. На извънредно заседание депутатите подкрепиха със 122 гласа "за", 47 "против" и 7 въздържали се предложението, внесено от Министерски съвет.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев представи пред депутатите предложението на кабинета, като изтъкна, че именно в следващите седмици се очаква на целия континент, както и в България, да настъпи пика на заразата от коронавирус.

Както TrafficNews съобщи, 635 са потвърдените случаи на коронавирус у нас. През днешния ден са доказани още 11 нови случая, като 7 са в София, 1 в Смолян и 3 във Велико Търново. 

231 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. От тях 145 са хоспитализирани в лечебни заведения в София.