Задържаният за убийството в Галиче остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд във Враца.  Пред магистратите младежът заяви, че се разкайва, предаде Нова. Той  вече направи пълни самопризнания. Убийството на 18-годишната Андреа стана в нощта срещу 11 януари. Тялото на момичето беше намерено в бащината й къща.

Случаят предизвика протест и сериозно напрежение във врачанското село. Хората настояват за наказания и ревизия на закона. От ГЕРБ обявиха, че ще предложат промени в Наказателния кодекс. Идеята е възрастта да не е условие за намаляване на присъдата,  при толкова тежки престъпления.

Както TrafficNews.bg съобщи, Аксел Олеков бе задържан заедно с братовчед си Десислав Олеков в ромската махала на селото. Двамата били разпитвани в ареста на белослатинската полиция цяла нощ, но дълго отричали да имат нещо общо с убийството. Даващият непрекъснато противоречащи си признания Аксел накрая се сринал и признал, че той е заклал момичето.

Известният с изцепките и побоищата в Галиче наркоман завел разследващите в махалата в Галиче и им показал къде е скрил ножа, с който прекъснал живота на Андреа. По-късно бе намерено и портмонето на момичето в кладенец.

От кладенец в Галиче извадиха портмонето на убитата АндреаТо ще е доказателство, което ще помогне за вкарването на Аксел за дълго зад решетките