Процедурата по отчуждаването на най-големия парцел, нужен за  удвояването на бул. „Васил Априлов“ завърши, след като Административният съд в Пловдив се разпореди за цената на имота.  Парцелът от 225 кв.м се намира близо от кръстовището с бул. „6 септември“, като в него има и барака, голяма около 50 кв.м.

Заповедта на градските власти бе за компенсация на собствениците от 88 хил. лева без ДДС. Те обаче са оспорили оценката, като Административният съд е вдигнал обезщетението на 115 хил. лева без ДДС.

Съдът се очаква да се произнесе и по другите две заповеди за отчуждаване, нужни за разширение на булеварда от Пещерско шосе до „6 септември”. Те са в съседство на отчуждения имот, като са с големина от 55 кв.м  и 20 кв.м. Сумите там са около 40 000 лева, преди решението на съда.

Въпреки че още в миналия бюджет бяха заделени 3 млн. лева за разширяването на булеварда, отчуждителни процедури спряха проекта, а парите бяха разпределени по други обекти

Припомняме, че тази година се очаква да завършат отчуждителните процедури за разширяването на булеварда. Отделно в програмата на Общината има заделени 2 млн. лева за подобен тип дейности. Те ще се извършват по „Голямоконарско шосе”, Пещерско шосе, улица „Кукуш” и други, за които градските власти искат да изкарат разрешителни за строеж. 

Въпреки че още в миналия бюджет бяха заделени 3 млн. лева за разширяването на булеварда, отчуждителни процедури спряха проекта, а парите бяха разпределени по други обекти. Трите имота, които ще бъдат отчуждени се намират от западната страна на булеварда.