Община Пловдив „отива” на поправителен за новата детска градина улица „Богомил” в квартал Гладно поле, след като претърпя крах в първата обществена поръчка. TrafficNews проследи цялата поръчка, която още от самото си начало бе обречена на провал. Фактите около процедурата учудиха сериозните строителни компании под тепетата, като фирмите, които се явиха нямаха опит в публичните сгради. Тогава се търсеше фирма, която да построи детската градина за 80 дни за 1,75 млн. лева без ДДС по програмата „Региони в растеж”.

В резултат на странните изисквания от възложителя в лицето на Общината се явиха три фирми, които обаче бяха отстранени.

Сега градските власти  са пуснали нова поръчка, която този път е на стойност от 2 млн. лева без ДДС.  Почти цялата процедура и технически характеристки са копи пейст на предишното задание, но срокът за строителството е вдигнат 3,5 пъти.

Вместо за 80 дни, новият краен срок за строителството е 270 дни. Това отново е под срока, който е даден по проект от 12 месеца, но е далеч по-реалистичен от първоначалния .

С новите обявления и първата поръчка, за да не изпусне европейското финансиране, Община Пловдив  още повече забави проекта.

Самата детска градина в квартал „Гладно поле” трябва да бъде  класическо изпълнение  – четири групи, двор за игра с определените детски съоръжения, самостоятелна кухня, басейн и физкултурен салон, както и изградена соларна система за електричество и нагряване на водата. 

Още по темата вижте в линковете:

Очакван крах на Община Пловдив в опита й да построи нова забавачка за 80 дни с 2 млн. леваПрекратиха процедурите за детската градина на улица „Богомил” с пари от Европа

Нова детска градина в Пловдив за 80 дни?! Фирми дебютанти се броят за 2 млн. леваВсе по-странна става обществената поръчка за нова забавачка на улица „Богомил”