Транспортният бос Румен Рончев остава в ареста, това решиха магистратите в Пловдив, въпреки изнесените от защитата нови факти и обстоятелства по процеса. 

Смяна на версиите, която тотално преобръща основите на обвинението, бе лансирана по казуса със застрахователната измама с джипа мерцедес на Миглена Каканашавеша - Мегз.

Братовчедът Лесов си бил признал в края на януари, че сам измислил схемата и е действал сам, това посочи защитата на Рончев в лицето на Пламен Бонев. Освен това самият Рончев изплатил щетите на лизинговата компания "Софауто", през която е взето "кубчето" - Мерцедес G-класа.

Припомняме, че Районна прокуратура привлече като обвиняеми за престъплението трима души - Мегз като подбудител, а като извършители гаджето ѝ Румен Рончев и братовчед ѝ Антон Лесов. 

Днес адвокатът на Рончев, който единствен от тримата е с най-тежка мярка "задържане под стража", поиска клиентът му да излезе от ареста, тъй като има нови факти и обстоятелства по делото - самопризнанието на Антон Лесов и фактът, че Рончев е изплатил щетите на лизинговата фирма "Софауто", въпреки че според прокуратурата остават още 20 хиляди лева до погасяването в пълен размер. 

Според прокуратурата обаче самопризнанията на Лесов са изършени под влиянието на Рончев, за което държавният обвинител твърди, че има доказателства, които ще бъдат представени по време на съдебната фаза. Представителят на Районна прокуратура Пловдив Светлана Ангелчовска посочи още, че ако Рончев бъде пуснат на свобода има опасност да появлие още на свидетелските показания. 

Всъщност Лесов е човекът завел жалба за кражбата на джипа. В края на септември, братовчедът взел джипа от Мегз и го паркирал пред заведение в кв. "Кючук Париж", а на следващата сутрин мерцедесът бил изчезнал. Колата е купена на изплащане, а общата ѝ стойност е 98 560 хиляди. Лесов подал жалба в Първо РПУ в Пловдив, от където започва разследването. 

В крайна сметка той е обвинен освен в застрахователната измама, така ѝ в това, че умишлено е станал причина да се внесат неверни обстоятелства в официален документ. Изненадващо 33-годишният братовчед на Мегз бе освободен с по-лека мярка "подписка". На Мегз пък бе наложена гаранция от 10 хиляди лева, които веднага бяха платени. 

В ареста остана само транспортният бос Румен Рончев, който вече близо 2 месеца е изолиран от външния свят, докато във владение на фирмите му стъпи Мегз.  

"Мярката на клиентът ми Рончев към днес е излишна и пресилена. Една по-лека мярка би изпълнила целите. Той има бизнес и семейство, постоянен адрес, няма опасност да се укрие. Рончев не е осъждан и доброволно е възстановил цялата забъркана каша. Той се е подвел от други лица. Тази каша е оправена, като е изплатена щетата към „Софауто", са част от мотивите на адвокат Бонев в полза на Рончев. 

"На какво ли не се нагледах в ареста. Тези 40 дни бяха кошмарни. Всеки ден от фирмата ми напускат хора и бизнесът ми затъва. Искам да бъда на свобода, за да си гледам бизнеса, тъй като хората ми разчитат на мен. Няма да се укрия, няма да извършва друго престъпление", посочи пък самият транспортен бос, ала след кратък размисъл магистратите отказаха да изменят мярката на Румен Рончев към по-лека. 

Докато Рончев беше извеждан от залата, той размени няколко думи с Мегз много тихо, а дизайнерката не отделяше поглед от възлюбения си през цялото време. В подкрепа на любимия си в съда дойде само Мегз, а съпругата на Рончев - Зорница липсваше. 

Мегз финтира медиите, докараха Рончев с белезници в съда в Пловдив СНИМКИТранспортният бос иска да излезе от ареста