Всеки посетител на пазар в Пловдив и страната трябва да влиза с маска. Това заяви при проверка на едно от най-големите тържища в града държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той посети днес града под тепетата, за да проследи спазват ли се мерките срещу пандемията. Той инспектира и пазарите в града. 

На входа на Четвъртък пазар от днес се раздават безплатно маски, ако клиентите нямат такива, обясни шефът на общинските пазари Запрян Тодоров. 

Дезинфекцират се общите части, а движението на хора става само в една посока. 

От оперативният щаб призовават хората за търпение и за оставане вкъщи по време на празниците Цветница и Великден.

Той сподели оптимистични очаквания за развитието на епидемията от коронавирус през следващите месеци. "Който има резервация за море през юли и август, да не бърза да я отменя”, каза д-р Кунчев.

Според него, ако гледаме примера на Китай, един обозрим период от 2-3 месеца можем да очакваме да минем през пика и да започне постепенно нормализиране.

Във вторник Ангел Кунчев коментира, че е логично след Великденските празници да се очаква част от противоепидемичните мерки да бъдат намалени, но това ще зависи от ситуацията към момента.

От здравната инспекция в Пловдив от днес разрешиха работа и на фризьорските салони при спазване на всички хигиенни изисквания.

Зико: След кризата всички ще сме променени!С 8 милиона лева по-малко са приходите в община Пловдив

Ето и видео от днешната проверка: 

С 8 милиона лева по-малко са приходите в община Пловдив за първото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година, съобщи кметът Здравко Димитров. 

Той подчерта, че навсякъде в града се дезинфекцира редовно, но в Изгрев продължава да има огромно количество отпадъци.   ​

„За един месец са 1000 тона, което буди недоумение. Не е нормално толкова боклук да се генерира в един район. След кризата предстои да се направи анализ на причините”, заяви Здравко Димитров.

Според кмета, след кризата всички ще бъдем променени.

„Пловдив спазва стриктно противоепидемичните мерки и информацията до Националния оперативен щаб е била неправилно подадена”, заяви още Димитров.

По думите му градът е сред първите забранили достъпа до парковете и до Гребната база. 

На проверката присъства и областният управител Дани Каназирева.