Нито един доброволец от пловдивските лекари не се е записал да работи в денонощния кабинет на ДКЦ „Изток”. Това разкри директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов.  Той обясни, че все още Община Пловдив търсят доброволци сред медицинския персонал, чиито заплати и всички необходими документи, ще се поемат от градската хазна. Все пак д-р Калинов е оптимист, че такива ще се намерят.

Идеята на кабинета е той да поеме всички случаи от Столипиново.  По този начин всички от квартала с оплаквания, първо ще минат през там, а лекарите да ги прегледат и да преценят тяхното състояние. Ако се наложи тяхната хоспитализация, ще бъдат взети веднага мерки. Но няма нужда да минават през целия град и да натоварват допълнително Спешния кабинет на  УМБАЛ „Св. Георги”. 

В същото време кметът Здравко Димитров заяви, че за последните 5 дни от гетото са били извозени рекордните 400 тона отпадъци.

„Редовно се чисти там, просто недоумявам, откъде е този целият боклук. Още повече,ч е там има най-много длъжници към общинската хазна”, заяви кметът Здравко Димитров. Той допълни, че през почивните дни ще продължи дезинфекцията на улици, междублокови пространства и места,където се сбират повече хора – спирки и хранителни магазини.