Две пловдивски дискотеки се появиха в „черните” списъци на НАП. През последните отчетни периоди, графата с фирми, хванати с нарушения, се препълни от нови дружества. Голяма част от тях оперират на територията на Пловдив и региона, но традиционно в списъците фигурират и такива в зимните курорти.

Сред ударените обекти под тепетата са още магазини, салон за красота, център за климатична техника и дори клуб по аеробика.

Служители на НАП са нахлули в чалга – клуб "Премиер". По време на проверката са констатирани нарушения по Закона за Данък добавена стойност. На управата е съставен протокол. Клубът се намира на булевард „Освобождение” в ж.к. Тракия. Спрямо дискотеката не е наложена най-тежката административна санкция „запечатване”. В страницата на клуба все още се рекламират предстоящи участия на изпълнители.

Припомняме, че заради липса на удължено работно време клуба бе затворен в края на месец ноември. Тогава при проверка във въпросния обект и клуб „Сикретс” в Кършияка, бе установено, че дружествата не са с изрядни документи. 

Заради нарушения! Два големи нощни клуба в Пловдив пред затваряне"Сикретс” и „Премиер” са без документи за удължено работно време

Още една дискотека в Пловдив също попадна в полезрението на данъчните. Името на клуб „Плазма” се появи в „черните” списъци. Заведението, което се намира на булевард „Христо Ботев”, е било проверено от служители на финансовото ведомство, които са констатирали нарушения.  „Плазма” продължава да работи и да организира хаус партита.

Освен нощите клубове, данъчните са посетили и едни от най-оборотните магазинчета под тепетата, а именно – „магазин за лев”. Два такива обекти са били проверени, като и на двата са съставени актове. Те се намират на улица „Славееви гори” в Кючука и бул. „Христо Ботев” в централната градска част.

По ударите на НАП попадна и зала за спорт. Клубът по аеробика, намиращ се на булевард  „Шести септември” , е проверен през последния отчетен период и санкциониран с предписание. С такова се е сдобил и магазин за климатици.

Не са малко дружествата, опериращи по зимните ни курорти. Масово най-проверявани са обектите в Пампорово, Чепеларе и Велинград.  Не са и малко санкционираните, като сред тях са магазини, салони за красота, чайни, лоби бар, хижа за отдих и  ресторант.