България е като Дивия Запад последните няколко седмици, бум на обирите в страната, маскирани крадци нахлуха банкови клонове, магазини, бензиностанции и други обекти. Свидетели станахме на обири в София, Враца, Шумен, Перник. Само в София в два банкови клона бяха откраднати близо 30 000 лева.

Екипът на TrafficNews попита читателите: На какво се дължат зачестилите обири на банкови клонове, магазини, бензиностанции и други обекти в страната? Част от тях се пошегуваха, че кражбите са се увеличили след като спряха билетчетата от Националната Лотария. Други предложиха да има повече полицейски патрули по пътищата. 

Повишаването на стандарта на живот в страната също би спрял апашите да задигат оборота на различните обекти, заявиха читателите на TrafficNews.

В държава, в която има нестабилност, този вид престъпления зачестяват. От една страна на влошаващото се икономическо положение и на факта, че много хора не работят, коментира млад мъж пред екипа ни.

В рамките на една седмица станаха няколко обира в столицата, маскиран мъж с пистолет нахлу в денонощен магазин в квартал "Изток", заплаши персонала и взе оборота. Друг мъж също с маска на лицето заплаши с пистолет персонала на банков клон в търговски център на булевард "Цар Борис III" в София и успя да открадне 11 000 лева. 48 часа по-рано се разигра подобна ситуация в банка на столичния булевард "Мадрид", при която нападателят задигна около 15 000 лева.

На 12 февруари маскирани бандити са обрали клон на офис за плащане на битови сметки във Враца. Двама маскирани мъже са влезли в клона и заплашили двете касиерки в обекта с ножове и отмъкнали около 5 000 лева. Ден по-рано мъже с маски на лицата си нахлуха в чейндж бюро в Шумен и задигнаха около 10 000 лева в различни валути.

В края на януари месец маскирани мъже обраха бензиностанция в столицата. От обекта те задигнаха около 10 000 лева и цигари. В село Борован край Велико Търново апаши задигнаха сейф на игрална зала, в него била съхранявана сумата от 15 000 лева.