Куриер от банда за ало измами преметна шефа си и избяга с плячката, научи TrafficNews. Историята се е разиграла в град Белене, където само за седмица телефонните мошеници ограбили петима възрастни хора.

Групата ползвала за прибирането на парите 65-годишен мъж от Свищов. Той бил криминално проявен, имал присъди за кражби, заради които лежал и в затвора. В момента, когато се нагърбил да бъде муле,  според жаргона на бандитите, дори е бил на пробация по една от присъдите. 

Тарторът на ало бандата му обяснил, че трябва да отиде и да вземе плик с документи, закачен на външната врата на къща. След това шефът му наредил да мине и през друг адрес. Мулето се справило с навигацията по телефона. След като прибрал и другия плик, тръгнал към Русе, където трябвало да предаде "документите", които всъщност били пачки с банкноти.

В този момент започнала буря и се изсипал порой. Тарторът на ало бандата започнал да звъни настойчиво и да пришпорва куриера да се движи по-бързо. Докато се карали по телефона, обаче се развалила колата на мулето.

Вбесен от крясъците и ругатните на боса си, мъжът от Свищов се ядосал и се прибрал направо вкъщи. Изхвърлил си картата от телефона и похарчил част от прибраните пари за ремонт на колата. Общо в себе си имал близо 3000 лева и златни накити. Няколко дни по-късно плевенските полицаи го задържали, защото вече били по следите.

.Освен мъжа от Свищов, полицията задържала още един 55-годишен жител на Белене, също изпълняващ ролята на муле. Той обходил 3 адреса, от които взел общо около 12 хиляди лева. Той също е в ареста. Установено е, че двете мулета работили за различни хора по една и съща схема.