Млад лекар от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик спаси жена, припаднала в двора на болницата.
Д-р Иван Китов я видял на сълбите пред Родилна зала и веднага се притекъл на помощ. Жената се оказва в безсъзнание, без пулс и без признаци за дихателна дейност. Д-р Китов я обръща по гръб и започва сърдечен масаж.

Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев , който след малко се озовава на мястото, помага за възстановяване на пулса и дишането на жената, изпаднала в клинична смърт. Д-р Николай Недялков и д-р Гергана Анчева са медиците от дежурния екип на Спешно отделение , които заедно с дежурните медицински сестри и санитари поемат случая.

61-годишната жена от с. Семчиново е прехвърлена с носилка до Спешно отделение, където реанимационните дейности продължили. След като била стабилизирана, пациентката е освободена за домашно лечение, след като отказва да бъде настанена в болницата.

Ръководството на МБАЛ-Пазарджик изказа огромната си благодарност и уважение към д-р Иван Китов от Акушеро-гинекологично отделение и началника на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев за бързата и адекватна реакция при спасяването на човешки живот.

"Бъдете здрави, за да продължавате да лекувате и помагате на хората, ръководени от Хипократовата клетва. Вашият професионализъм и компетентност за пореден път показват, че в болницата работят изключително отговорни медици. Гордеем се, че имаме такива лекари- Хора с големи сърца и Професионалисти!" - пишат във Фейсбук страницата на медицинското заведение.