Вчера, 21.01.2020 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – София и защитата на подсъдим турски гражданин, обвинен за извършено от него престъпление.

Подсъдимият работи като международен шофьор. Около 08:40 ч. на 17.01.2020 г. той пристигнал на МП Калотина, като управлявал товарна композиция, състояща от влекач и хладилно ремарке. Маршрутът му бил от Нидерландия за Азербайджан, през България и Турция, съобщават от Агенция Митници. 

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са извършили проверка на МПС, като при рентгенов контрол била маркирана подозрителна област в шкаф в шофьорската кабина. При отварянето му бил открит найлонов плик, съдържащ кашон с 20 кутии по 50 бойни патрона 9 mm Luger, общо 1000 броя патрони.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – София, което приключи със споразумение между страните.

На подсъдимия е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Предметът на престъплението е отнет в полза на държавата. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Снимка: илюстративна