Лютви Местан плати паричната си гаранция. Лидерът на ДОСТ внесе 10 000 лв., които му бяха наложени от прокуратурата.

Припомняме, че през изминалият ден магистраитите отхвърлиха искането на Местан за отмяна на наложената му мярка за неотклонение. Това беше третата жалба, която бивишият лидер на ДПС внесе в съда. Той обжалва още отнемането на шофьорската си книжка и наложената му забрана да напуска страната.

Съдиите уважиха искането му и Местан вече може да пътува, но не може да управлява МПС - отново му взеха книжката. За негово съжаление, обаче, наложеното парично наказание остана, а срокът за неговото заплащане щеше да изтече днес в 17 часа.

Припомняме, че всички тези наказания бяха наложени на Местан, след като предизвика тежка катастрофа край Кърджали, при която загина 6-месечно бебе.

Ако и последното му искане за смъкване на наказанието беше уважено, лидерът на ДОСТ щеше да се окаже напълно невинен по случая.

По-рано днес наш екип хвана Лютви Местан в крачка пред столичния КАТ в кв. "Дървеница", но тогава лидерът на ДОСТ отказа да направи какъвто и да било коментар по въпроса с решенията на съда.

TrafficNews откри Местан! В Столичния КАТ е, какво ли прави там?"Ще ви оставя да изградите образа ми на злодея… Светли празници"

Върнаха му книжката, сега съдът пусна Местан да напусне БългарияЗабраната за напускане на страната се явявала прекомерно ограничение