Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем български гражданин за опит да пренесе от България в Турция през ГКПП "Капитан Андреево" 11,2 килограма марихуана на стойност 44 800 лева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Предполагаемият извършител В. В. /44 г./ е действал в съучастие с неустановено по делото лице като подбудител и помагач. Разкриването на контрабандата е станало при щателна митническа проверка на лек автомобил, който е бил управляван от обвиняемия В.В. С него е пътувала жена на 28 години.

При проверката в кухините на купето под лявата и дясната пластмасови кори под задните ляв и десен прозорец на автомобила са били открити 40 пакета със зелена суха листна маса, която е реагирала при полеви наркотест на марихуана. Наркотичното вещество и лекия автомобил са били иззети.

С постановление на Окръжна прокуратура - Хасково В.В. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, уточняват от прокуратурата.

Снимки: Апелативна прокуратура-Пловдив