Двама, превозвали незаконно добити дърва, са задържани от полицията във Велинград. В проверките, които са обхванали територията на Община-Велинград са включени инспектори от ИАГ-София и НАП-Пловдив. П

о време на акцията в местност край велинградското село Абланица екипите засекли в корито на река прикрит камион. „ИФА“-та била натоварена с 9 кубически метра немаркирана широколистна дървесина. Освен това 36-годишният водач от съседното село Цветино не разполагал с превозен билет. По време на проверката мъжът не се подчинявал на разпорежданията на полицаите, избягал от местопроизшествието и опитал да се укрие. Не след дълго обаче бил задържан и приведен в ареста на РУ-Велинград. Спрямо него се водят две полицейски производства, а камионът и дървата са иззети.

В близост до контролния горски пункт „Чепино“ органите на реда спрели за проверка товарна „Шкода“ , шофирана от 52-годишен велинградчанин. По време на инспекцията се установило, че количеството дървесина превозвана в камиона е по-голяма от това отбелязано в превозния билет.

И по този случай е образувано полицейско производство. Проверките в тази посока продължават.