Кучешкият приют в Пловдив отвори широко вратите си за всички жители на Пловдив, които обичат животните. По повод международния ден за защита на четириногите приятели от ОП "Зооветеринарен комплекс" организираха серия инициативи, с които да насочат вниманието на малки и големи към доброволчеството и безусловната любов към животинките. 

Специални гости на комплекса бяха деца от забавачките "Незабравка" и "Дъга", заедно с техните каки и батковци от ОУ "Захари Стоянов" и сдружение "Паралелен свят". За празника те изработиха тематични фигурки от глина. Посетителите на комплекса разгледаха няколко фотоизложби, запечатали събития, празници и обикновени делнични дни, прекарани в приюта. Те имаха възможност да закупят сувенирчета благотворителен базар под надслов "Деца с каузи". Талантите от Детска градина "Буратино" и Сдружение "Паралелен свят" бяха изработили значки, рисунки и кресиви картички. Събраните средства ще бъдат предоставени в подкрепа на отделението по Детска онкохематология към пловдивската УМБАЛ „Св. Георги” и децата от сдружението. 

Малчуганите обиколиха комплекса и се порадваха на четириногите. Сред гостите бяха и "посланиците" на кампанията в подкрепа на детското отделение - кучето Мон и неговата стопанка Велислава Костадинова.

Талантливите възпитаници на "Сценични кадри" пък изписаха стените на сградата с красиви рисунки, изразяващи любовта към кучетата. С четка и боички в ръка, те превърнаха контейнерите за боклук на територията на приюта в шарено платно. След празника "усмихнатите" кошчета за боклук ще бъдат разположени в центъра на града. 

Събитието се организира за четвърта поредна година. Този път обаче то е по-специално, защото съвпада с десетия рожден ден на ОП "Зооветеринарен комплекс". Към момента в него са настанени 85 кучета на всякаква възраст. Повечето от тях очакват да бъдат одомашнени. 

"Осиновителите често питат за възрастта, пола, здравословното състояние на четириногите. Не мога обаче да кажа, че се водят единствено от това. Обикновено е любов от пръв поглед", разказа директорът на приюта Георги Божков. 

Той призова всички пловдивчани, които обичат животни, да посетят приюта, за да изберат своя домашен любимец.