61-годишна жена от Благоевград се хвърли от четвъртия етаж на блок в квартал "Еленово", съобщиха от полицията.  Тя е издъхнала на място и повиканият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта й. 

Според съседи жената, която се казвала Катя, се е грижела за син с психични проблеми, а напоследък и самата тя се разболяла. Вероятно в отчянието си е решила да сложи край на живота си, предполагат те. 

Самоубийцата е намерила стълбичка, с която се е покачила до прозореца и се е метнала.

Катя и синът и не са ползвали никакви услуги, не са картотекирани нито за социален помощник, нито по програма да осигуряване на топъл обяд, не са били включени в нито една от социалните програми, пише struma.com.

Миналата година, с прокурорско постановление, синът е бил настаняван за лечение в клиника. Престоял известно време и е освободен за домашно лечение, в обстановка, която е покъртителна - болна майка, безпаричие и нищета.

Преди месец Катя е подала молба за отопление в агенцията за социално подпомагане. Това знаят от социалните служби за нея. Катя има и друг син, който не живее с роднините си. 

Но и той не е депозирал молба в социалните служби да се грижат за брат му и майка му. И така изоставени от света, Катя и нейният син едва оцелявали. 

Снимки: БГНЕС