Крилатото изречение на всичко онова, което се случва с плажовете ни през последните години, е, че всичко е законно. Това за мен са законови безобразия тогава. Утре например някой може да напише, че плажната ивица е космодрум и да почнем да изстрелваме ракети. Това е гора, ама не било гора, било законно, имало разрешително. Това коментира в сутрешния блок на bTV омбудсманът Мая Манолова.

,,Гражданското общество вече отдавна е събудено по отношение обезобразяването на природата. Хората са чувствителни по тази тема'', допълни още Манолова. Относно двойния стандарт при храните обмудсманът заяви, че е удовлетворена от дотук постигнатия успех. ,,Скоро идва краят на двойния стандарт при храните, за което огромен принос има България в рамките на нейното Европредседателство, тъй като тогава беше включен раздел за двойния стандарт при храните, което е една много сериозна крачка. Така че процесът е необратим'', посочи Манолова.

Спомняте си плажове на Смокиня, Градина и Алепу? От деменцията е!Дюните са измислени от еколозите, за да пречат на развитието на човечеството /по П. Рейзи/

 ,,Въпросът с мръсния въздух няма как да бъде решен само от една институция. В тази насока е необходима национална политика и активност от страна на всеки гражданин. Пишат се програми, обмислят се мерки, има работни групи, обаче краен резултат няма. Но смятам, че гражданският натиск ще изиграе своята роля'', коментира Манолова проблемът със замърсеността на въздуха.

Накрая тя обяви, че с нея не са водени никакви разговори от БСП за издигането на кандидатурата ѝ за кмет на София. ,,Към този момент за мен е по-важно да съм максимално полезна на гражданите'', завърши омбудсманът.

ДНСК с обстойни проверки заради строежите по бреговете на Арапя, Градина и СмокиняКметът на Царево сезира прокуратурата заради строежът на 23 вили в борова гора в Арапя