Лекар от Спешна помощ – Перник отказал да прегледа пациент от страх от коронавирус. Това разказа жена от Радомир пред екипа ни. Здравното министерство проверява сигнала

Рени Евстатиева е с астма. Получава пристъп, който става доста усилен и се налага да извика Спешна помощ.

„Идеята беше да ме преслуша, имам син със забавено развитие, много трудно излизам, моят личен лекар не беше в града“, обясни Рени Евстатиева пред БТВ.

Линейката пристига бързо.

„Директно от врата започна да крещи къде ме изпращат, нямате ли си личен лекар, аз обясних, че лекарят не мога да намеря, продължи да обикаля хола и да крещи… каза - няма да ви прегледам… няма да се заразя и заради такива, лист не остав“, допълни Рени.

Отказват да я прегледат и си тръгват, твърди жената. На следващия ден тя отива при личния лекар, който й изписва лекарства и отхвърля коронавирус.

„Така че, да успокоя господина, че не е заразен, но ще си търся правата, ние с хората с деца в увреждания разчитаме на спешна помощ, защото в повечето случаи техните пристъпи стават вечер, личният лекар не може да реагира веднага, и ако той беше направил гърч, както прави, не знам“, каза още Рени.

Жената е решена да търси правата си за грубото отношение на медика.

Рени е подала жалба в РЗИ- Перник и МЗ. Ние потърсихме директора на Спешна помощ в Перник, но не го открихме на работното му място, тъй като днес е почивен ден.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че ще се запознаят с казуса и ако сигналът е основателен, ще назначат проверка по случая.