Не се впускам в изборната надпревара за кметския пост в Сливен „от гол ентусиазъм”, заяви Йордан Лечков.

Според него в края на неговия мандат през 2011. Сливен е бил на едно от водещите места сред общините в страната, а сега е на последно „заедно с Враца”.

„Все още изпълняват проекти от времето на Йордан Лечков като кмет, което е показателно”, смята бившият кмет на Сливен.

„Създал съм администрация, която работи добре”, заяви Лечков пред БТВ, но не отговори защо градската управа не е работела добре след него, предвид че са същите хора. Според него това е част от общата ситуация в държавата, където много неща не са наред.

„Един кмет не трябва да знае всичко”, заяви бившият градоначалник на Сливен, коментирайки случая с пастора от квартал "Надежда", който е осъден за педофилия във Великобритания. При този казус пропуските трябва да се търсят в социалните служби, смята той и вижда в това още един пример за проблемите в държавата.

Фактът, че през последния му мандат улиците на града са били постоянно разкопани, което предизвика недоволството на неговите жители, показва, че е „имало проекти”, заяви Лечков.

Той ще бъде алтернатива на статуквото в настоящите избори и затова е нарекъл своята политическа сила „Нова алтернатива”. Предизборната си кампанията ще финансира със собствени средства.

„Сталин  е казал, че не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете”. С тази сентенция Лечков обясни изборната си загуба на предишния местен вот  и заяви, че е убеден в неправилното броене бюлетините тогава.

„Ще стигна до балотаж”, прогнозира пък сега представянето си на предстоящите местни избори Лечков.