НАП отново атакува търговците в Пловдив и региона. През изминалия отчетен период в „черните” списъци на приходната агенция за обекти, подлежащи на принудителна мярка „запечатване”, попаднаха редица фирми. Салони за красота, хотели, ресторанти и магазини са само част от проверените обект, в които са констатирани нарушения.

През изминалата седмица под ударите на НАП попадна топ ресторант в пловдивският квартал Прослав. Заведение „Читалището” е заплашено с принудителна мярка запечатване, след като името му се появи в „черните” списъци, публикувани в сайта на НАП.

Обектът се намира на улица „Елин Пелин”. По време на проверката са констатирани нарушения и е съставен протокол. Не се знае все още каква ще е санкцията за фирмата и дали ресторантът ще бъде запечатан. Посоченият телефон за контакт е изключен.

В графата за неизрядни данъкоплатци попадна и студио за красота. Салонът се намира в Тракия.

Агентите на данъчното не се ограничават само в пределите на града. Със старта на зимния сезон, започнаха проверките и по топ дестинациите за ски. Първи „изгорял” е хотел на Пампорово. По време на проверка са констатирани нарушения в лоби бара и рецепцията на хотел „Белвю”.

Търговците са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология. 

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.