В навечерието на празника на българската просвета и култура – 24 май, КЦМ 2000 Груп ще инвестира над 25 000 лв. в областта на образованието посредством конкурса "Стипендия КЦМ". Финансовата издръжка, учредена от компанията, е насочена към студенти от цялата страна, обучаващи се в последните две години от редовната си форма на обучение по програмите бакалавър или магистър, по специалност в направленията „Металургия“, „Машиностроене“, „Електрообзавеждане“, „Електроника“, „Автоматизация“, „Химия“ и „Физика“. Безвъзмездното подпомагане ще бъде разпределено между 7 талантливи студенти, които в рамките на една учебна година ще получават ежемесечно по 400 лв.

Срокът за кандидатстване е 15 юни 2019 година. До тази дата кандидатите трябва да изпратят своите мотивационни есета на тема „Моят път към успеха с КЦМ“ или „Металургията на 21 век“.

Допълнителни изисквания към кандидатите са успех за предходната учебна година не по-нисък от 4.50, както и ненавършени 25 години.

Всяка година, в допълнение на дългосрочните си социално отговорни инициативи, КЦМ 2000 Груп подкрепя редица проекти в областта на културата, спорта, образованието, здравеопазването.

С учредяването на Стипендия КЦМ ръководството на КЦМ желае да подаде ръка на младите и талантливи хора, да ги вдъхнови за постигането на нови успехи, да подпомогне тяхната личностна, а в последствие и професионална реализация. През годините компанията многократно е заявявала своята позиция за важността на партньорството между бизнеса и образованието като ключови за растежа на българската икономика и за развитието ни като общество.

Можете да изпращате своите есета или да се свържете с екипа на КЦМ 2000 Груп на адрес: stipendia.kcm@kcm.bg.