Бойко Борисов обяви край на ежедневните сутрешни брифинги на националния кризисен щаб. От утре информацията няма да бъде изнасяна в министерски съвет, а ще бъде публикувана в сайта на Министерството на здравеопазването. Това се случва, след като днес се отбелязват 100 дни от сформирането на щаба.

„Искам да благодаря на всички българи, които бяха на първа линия и тези, които спазваха мерките. Считам, че фактите когато говорят и боговете мълчат – ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори пик. Избегнахме това, което се случва по света по няколко причини – дисциплината на народа, дезинфекцията. Това даде възможност да подготвихме болниците, лекарства, положи се огромен труд. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света. Затова искам да благодаря на щаба“, заяви Борисов.

Щабът не се разформирова, той продължава да работи до 31 декември. През това време те ще съсредоточат усилията си към набавянето на медикаменти, тестове и всичко необходимо.

„Информацията няма да бъде спряна, ние ще продължим на информираме, но няма да предаваме по този начин. Чисти икономически искаме да се върнем към нормалното здраве на хората“, заяви Борисов.