Районна прокуратура - Стара Загора наблюдава досъдебно производство, по което се извършва разследване от служители на Второ РУ на МВР - Стара Загора, за грабеж от бензиностанция тази нощ, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

По данни на полицията около 3 часа през нощта, в търговската част на бензиностанция е влязъл мъж, облечен в тъмни дрехи с поставена качулка на главата. Той се приближил до дежурния служител, като му показал бележка с надпис: "Това е обир" и поискал парите, които се съхраняват в касата.

Мъжът насочил и нож към него, след което дежурния служител му предал част от оборота на търговския обект - около 500 лева. Извършителят прибрал бележката и парите в малка плътна чанта, бързо напуснал района на бензиностанцията и се отправил в посока към кв. "Лозенец" в гр. Стара Загора. Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнал дежурен екип от Второ РУ на МВР - Стара Загора, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

И към момента продължават оперативно - издирвателните мероприятия за установяване на извършителя на престъплението.