Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е установила конфликт на интереси при Александър Манолев. Бившият заместник-министър на икономиката и член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие"  е разследван за измама с европари за къща на гости. 

"Манолев е оказал влияние на други органи и лица в частен интерес на свързано с него лице, във връзка с мониторинга по изпълнение на договора за отпускане на финансова помощ, свързан с функционирането на къща за гости в Сандански", обявиха от КПКОНПИ.

Гръмналият през април скандал с луксозната къща за гости с площ 530 кв. м и басейн с минерална вода в местността Чинар буши край Сандански, за която се твърди, че неформално е на Александър Манолев и се ползва от семейството му и негови близки, доведе до оставката му от поста.

Той ползвал като подставено лице 26-годишната софиянка Ана Димитрова, дъщеря на жената, която се грижи за двете деца на Манолев.

От 1 до 6 г. затвор и глоба до 20 хил. лв. грозят  Димитрова и бившия зам.-министър на икономиката, ако съдът приеме, че са съучастници в представяне на неверни сведения, за да се получат европейски пари за строеж на къща за гости.Бившият