Силистренци излязоха на протест срещу бездействието на местната администрация по отношение на комарите. Те се събраха пред Общината, за да настояват за по-адекватни мерки срещу жилещите насекоми, които тормозят хората от дунавския град, предаде БНР.

Група граждани протестираха с клонки тази вечер в Силистра заради неефективната работа на общината за борба с комарите. Клонките, които носеха гражданите, са символ на  принудата гражданите да използват подръчни средства за борба с насекомите. Протестът бе организиран чрез социалната мрежа.

Там се появи и съобщение за общински съветник, поставил на главата си мрежа в знак на протест заради нерешаването на проблема с комарите. Съобщава се, че той е заявил, че утре, на редовното заседание на Общинския съвет в Силистра, ще се появи отново в този си вид. На сайта на общината бе публикувана информация, която опровергава твърденията за неефективна борба срещу насекомите.  

Заявява се, че „всяка година Община Силистра започва борбата с комарите още през месец април”  и по време на работата през април са обработени около 300 декара в Силистра и в селата Ветрен и Сребърна. В началото на юни са направени наземни обработки с препарат "Ротрин 200".

Досега са извършени и три наземни обработки – на 04/05 юни, 11/12 юни, 21/22 юни, пише в сайта на общината. Тази година усложненията се дължат на обилните и постоянни валежи, се обяснява в информацията на общината.