„Не искам да влизам в каквото и да е полемика с хората, които живеят в район „Южен”. Ще кажа, че от първия ден, в който станах кмет на района съм се отнасял по еднакъв начин към всеки един жител. За мен няма значение кой къде живее, какъв статус притежава или какво му е материалното състояние”, заяви кметът на района Борислав Инчев пред TrafficNews.bg.  Коментарът му идва след писмото, което бе разпространено от жителите на комплекс „Оазис”.Те обвиниха градските власти, че ги третират като втора категория хора и не искат да решат проблемите на живеещите там с боклука и паркирането.

„Когато жителите от комплекса бяха в администрацията, за да входират писмото, веднага им отговорих на единия въпрос, като им предоставих документи. Става въпрос за това, че ние като администрация не искаме да поставим допълнителни контейнери за смет. Показах им кореспонденцията със зам.-кметът Розалин Петков и ОП „Чистота”. Още преди 6 месеца сме поискали там да бъдат сложени нови контейнери за смет, като сме направили всички необходими скици и документи. Тогава ни бе отговорено, че там ще бъдат разположени такива, когато бъдат закупени”, каза Инчев.

Кметът на „Южен” каза още, че проблемът с паркирането е в целия район, а не само край „Оазис”. Неведнъж той е заявявал, че са нужни законови промени, с които да се премахнат вратичките, позволяващи по-малко паркоместа от апартаменти.

„50 от бюджета в района отиват за направата на паркинги и те пак не достигат! Проблемът не е само в „Южен”, а във всички райони на града”, продължи Инчев. Той допълни, че паркингът на „Димитър Талев” до Хаджията Груев е направен между двата комплекса, а в района продължават да правят паркинги. В момента се проучва и възможността да се изградят паркоместа в близост до комплекса, но там общински терени няма.

„Кървавото писмо” на жителите на комплекс „Оазис” в Пловдив – вижте ТУК