Кметът на Войводиново Димитър Тосев ще се срещне и разговаря с жители на селото тази вечер. На срещата се очаква той да даде повече подробности относно хода на събарянето на незаконните постройки в ромската махала. На 8 февруари изтича крайният срок за обжалване на констативните протоколи за премахване на обектите, построени извън закона. След тази дата багерите отново ще влязат на терен, докато не бъдат разрушени всички постройки.

Към този момент има подадени само две жалби срещу събаряне, но според кмета на Войводиново те не са основателни, тъй като собствениците на постройките нямат необходимите документи за собственост. След направените проверки е установено, че 13 от постройките в ромската махала на селото подлежат на събаряне.

След бурните протести, започнали на 7 януари заради побоя над военния служител Валентин Димов, населението от малцинствената част на Войводиново се изнесе от селото. Тогава жителите на населеното място се заканиха, че недоволството им срещу незаконното строителство в махалата ще продължи, докато не бъдат премахнати всички незаконни къщи.