Продължава разследването на катастрофата със самолет край пловдивското село Оризари. Днес трябва да бъде направен втори оглед на машината.

Двама души загинаха при самолетната катастрофа - 45-годишният пилот и 18-годишен младеж, който се е обучавал.

Най-вероятната причина за инцидента е повреда в крилото. Според очевидци то се е отчупило, докато машината е била във въздуха.

Самолетът е излетял около 10:00 часа от малко частно летище край Белозем. Той заходил над стадиона в Оризари, където по-късно трябвало да се проведе състезание с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злополучния самолет. Машината обаче пада в коритото на река Марица.

В ранния следобед в частната база, откъдето е излетял самолетът, влязоха следователите. Иззета е документация. Проверява се дали машината е минала технически прегледи и била ли е проверена преди да излети.

Кметът на селото Йордан Тотев казва, че самолетът е искал да поздрави участниците, но се разклаща. "Можеше да стане много по-голяма трагедия, ако беше паднал в някоя от къщите в селото" казва Тотев.Малък самолет падна в пловдивското село Оризари, двама души загинахаЕдин от тях е пилотът на самолета

Кадри от дрон показват мястото на авиокатастрофата с двама загиналиНа стадиона имало състезание с дронове, една от наградите била 15-мин. полет с падналия самолет

Вдигнаха самолета, разбил се край пловдивското село ОризариДвамата души, които са били на борда, са загинали на място