Кметовете на кметства с нови сигнали до прокуратурата за корупция в местната власт. След срещата си с ръководителя на държавното обвинение днес малките кметове ще изпратят на Иван Гешев официални документи за още скандални случаи, останали нерешени с години.

Пред БНТ кметът на Калофер Румен Стоянов обяви и конкретен пример - неизгодна сделка на Община Карлово с една от фирмите на Христо Ковачки. Според Стоянов, общината е сключила импортна сделка с бизнесмена за ползване на общинско имущество. 12 години по-късно инвестиции все още не са направени.

"Става въпрос за сделка между Община Карлово с една от фирмите на г-н Ковачки. Община Карлово влиза в импорт с едната от фирмите за съоръжения, които са собственост на община Карлово и те са стадион, има зала за хандбал голяма с хотел, хотелска част, плувен басейн с минерална вода, с 1200 дка земя, която е на територията на град Баня, част от другата е в село Соколица. Всичко това е в импорт с тази фирма и уговорката е, че ще има инвестиции от страна на фирмата, но до този момент инвестиции няма. Частен съдия изпълнител вече е там не за сметка на общината, а за сметка на фирмата", каза още той.