Кметът на Банско Иван Кадев настоява за по-широко тестване за коронавирус на жителите на града. "Като кмет и председател на Общинския кризисен щаб, заедно с моя екип, продължавамe да настояваме за по-широко тестване на населението на град Банско и за строго спазване на пропускателния режим, което се подкрепя и от гражданите на Банско със събиране на подписи", настоява кметът.

Още преди отпадане на карантината ръководството на общината настояваше да се запазят контролно-пропускателните пунктове на входовете на града с цел ограничаване навлизането на външни лица до отмяната на извънредното положение, пише 24 часа

В Банско бе създаден Граждански инициативен комитет, който организира подписка с искане да бъдат тествани "представителна извадка от жителите на гр. Банско, но не по-малко от 1/3". Настояват още и градът да остане под строг пропускателен контрол за срока до края на извънредното положение в страната.

"Корави ще се окажем, щом в зенита на най-голямoтo национално предизвикателство от две поколения насам, само на Банско беше писано да остане две цели седмици под най-строга карантина. Издържахме карантината, така както се изискваше от нас, но борбата с вируса продължава", допълва кметът Кадев.