Казваме последно сбогом на професор Юлиан Вучков на 26 септември, четвъртък, от 12:00 ч. в църквата "Свети Седмочисленици" в столицата. 

Проф. Вучков ни напусна снощи, в деня и времето, когато трябваше да се излъчи неговото предаване на живо, съобщиха от "Евроком".

"Професорът е починал на път към Военна болница. Водещият беше еталон за професионализъм през целия си съзнателен живот. Словесно острие и коректив на власт и общество, проф. Вучков не се примири с пошлостта и лъжата! Мир на праха му!", съобщават още от телевизията.

Името на 83-годишния се свързваше с емоционалните му коментари във воденето от него предаване "Времена и нрави". 

Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Завършва гимназия в Хасково и театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при БАН. Завежда кабинет по режисура в Творческия дом на актьора, като в продължение на няколко години е главен редактор на списание „Театър“.

Работи дълги години работи в предаването „Всяка неделя“, а в 7 дни ТВ създава рубриката „Храна за душата“ – предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване. Работи и в предаването „Здравей България" по Нова телевизия, където води в собствена рубрика.

През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ започва да се излъчва по Евроком.

"Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам. Пиша тази жалейка със ясна цел - след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му. Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим", сподели Мартин Карбовски. 

Почина професор Вучков! 83-годишният водещ издъхна на път за болницатаЗвездата от екрана остава в спомените на три поколения