Камери за наблюдение са монтирани в автобусите от безплатния обществен транспорт в Стамболийски. Мярката е с цел по-качествено и безопасно обслужване на пътниците. Припомняме, че тя бе предприета след няколко сигнала от жители на общината за това, че шофьорите отказали да качат пътници по спирките.

"Граждани сигнализираха, че искат да имат сигурност и спокойствие по време на пътуването и смятам, че с камерите това вече е факт. Лично проверих как работи видеонаблюдението в автобусите, всички можете да видите и на снимките, че камерите работят перфектно", обяснява кметът Георги Мараджиев.

Камерите са със звук, като чрез тях ще се следи дали се пазят седалките от посегателства на вандали. Една от тях пък ще следи дали шофьорите спазват стриктно разписанието.

Припомняме, че шофьорите са предупредени за мерките и в случай, че пропуснат да качат дете или възрастен от дадена спирка,  ще им бъде наложено дисциплинарно наказание. 

Мараджиев не пропуска да отбележи и че ежедневно водачите правят много жестове към пътуващите, като спират и на необозначени като спирки места, за да могат да се качат и слязат хората, където им е удобно.