TrafficNews.bg се сдоби с кадри от драмата в Спешния център в столичния квартал Ботунец, където в сряда почина 10-годишният Йордан. Трагедията предизвика широк обществен отзвук и доведе до протести на жителите на квартала.

След като глътнал пионка от „Не се сърди човече“ малкият Дани започнал да се задушава и храчи кръв. Близките му повикали линейка, след това я отказали и закарали сами детето в болницата в столичния квартал. Там обаче нямало лекар, а само медсестра. Липсвала и нужната апаратура. Видеото, заснето от близки на момчето, показва какво точно се е случило в Спешния център. 

  

Семейството на Йордан твърди, че след като на детето не е оказана адекватна помощ във Спешния център, те са потърсили съдействие и в поликлиниката, която се помещава в същата сграда, но там отказали да им отворят вратата, за да влязат. Версията им беше потвърдена от очевидци на драмата.

По-рано от пресцентъра на Спешна помощ обявиха, че спешен екип с лекар е пътувал към дома на момчето, но представяща се за негова леля жена е отказала линейката, обяснявайки, че сами ще закарат Йордан.   От там допълниха също, че те не са болнично заведение и лекар не е имало, защото е бил на адрес.

По информация на TrafficNews.bg опечаленото семейство е отказало аутопсия, но въпреки това такава е била направена. Жители на квартала разказват, че експертизите по случая вече са готови. От ВМА обаче отказаха да потвърдят информацията и казаха, че по случая се води разследване. Протестът, който беше организиран за днес от жителите на квартала не се състоя. Очаква се такъв да бъде организиран в неделя.