Началото на строителство на паркинг за 160 автомобила между ул. „Ламартин” и  бул. „6 септември” бе дадено днес от градоначалника Иван Тотев и районният кмет Георги Стаменов. Пространството от е близо 7 декара, като доскоро на него е имало гаражни клетки. То се намира в социалната зона за въздействие по „Региони в растеж”, в която бяха налети 22 млн. лева.  

Проектът за паркинга обаче не бе включен за финансиране от оперативната програма. Това доведе и до напрежение сред хората, сред които тръгна слух, че парцелът се готви за застрояване.

„След няколко обсъждания с хората тук стигнахме до решението, че  ще бъде  изграден паркинг. До два месеца проектът ще бъде изпълнен. Той ще се финансира с парите, които отпусна Голяма Община за ремонти в зоната, които не попадат в проекта по „Региони в растеж”, каза Стаменов. Той обясни, че не се предвижда паркингът да бъде със скоби по Наредбата на Общината, но ако живеещите пожелаят, могат да се обособят подобни зони.

Общата сума, която е отпусната от общинския бюджет за ремонти в карето между „Марица – Юг”, „Източен”, „Цар Борис III Обединител” и „Кн. Мария Луиза” е 550 хил. лева. Предвижда се следващите улици, които ще бъдат реконструирани в зоната с общинските пари са „Неофит Бозвели” и други малки участъци, които са извън проекта.

„Постепенно ще отпускаме пари за зоната, не може да оправим всички улици веднага. В разговори с районната администрация ще отпускаме средства”, каза кметът Иван Тотев.