Актьорът Христо Мутафчиев сподели трогателна история от последното му представление в Народния театър "Иван Вазов". В социалните мрежи председателят на Съюза на артистите в България засегна темата за възпитанието на публиката по време на постановка.

"Вчера по време на представлението "Духът на поета" в Народния театър на едно момче от публиката явно му прилоша. Малко преди края според мен повърна. И аз, и колегите чухме. Мисля, че всички в залата чуха и разбраха. Неговият приятел му помогна да излязат от залата. Вальо си прекъсна монолога и дори им показа от коя врата да излязат. Всичко това на камерната сцената в Народния. Тази сутрин момчето, което помагаше намерил номера ми и се обади да се извинява. Много смутено, с голямо неудобство. Успокоих го, че няма проблем. Не мисля, че попречи кой знае колко на представлението", разказа актьорът.

Той сподели, че това, което му е направило впечатление е доброто възпитание на момчето. Мутафчиев дори му казал да поздрави родителите си. Момчето пък отвърнало, че отново ще дойде да изгледа представлението.

"Има такива хора! Възпитани. А все още има и такива, които не се научиха да изключват телефоните си в театъра и да не светят с дисплеите си по време на представление", завършва публикацията на артиста.