Близо 17 200 текстилни изделия,  носещи знаци на известни търговски марки, и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле задържаха митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване". Стоките са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация,  влизащ в страната от Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода на 16.02.2020 г.

Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия. Превозното средство е пролъчено с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в товарното помещение. При последвалата физическа проверка, митническите служители установяват, укрити материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг полиетиленови ленти. Проверката на камиона продължава в митническо хале на Териториална дирекция Тракийска в Пловдив, при която митническите служители откриват 192 кашона, съдържащи блузи, тениски, якета, панталони от плат деним, носещи знаци на световноизвестни марки, сред които Lacoste, Polo, Nike, DSQUARED2.

Задържани са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а останалите 7 104 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. За откритите контрабандни стоки е образувано административнонаказателно производство.