Зоната около очите е особено деликатна и се нуждае от специална грижа, тъй като там кожата е много тънка и чувствителна. Колкото по-рано й обърнем внимание, толкова по-добре и задължително трябва да използваме специализирана козметика, тъй като кожата на околоочния контур се изсушава повече и по-лесно се сбръчква. Употребата на околоочни кремове забавя този процес и в резултат ще се радвате на стегната и свежа кожа около очите, без бръчици тип „пачи крак“ и тъмни кръгове. 

За ранна грижа са предназначени продуктите от серията „Youthful Perfection“ на REFAN, която съдържа крем и нощен серум за лице и около очи. Благодарение на активната съставка  Early Boost PA те „събуждат“ кожата и редуцират тъмните кръгове под очите.

Като подходящ за по-зряла възраст козметолозите препоръчват крем около очи против стареене Olive на REFAN. Той  хидратира зоната около очите и възстановява нейната еластичност. Екстракти от маслина и див кестен, както и натурален бизаболол предпазват клетките от стареене и намаляват тъмните кръгове.

И ако си мислите, че кожата около очите е само женска грижа, от REFAN не мислят така. Ето защо иноваторите на козметичния бранд са разработили специално предназначен за мъже околоочен крем – Men Perfection. Той съдържа активната съставка LanacitynTMPF, която в комбинация с розова вода защитава кожата от замърсената околна среда и цигарен дим, като поддържа нейните естествени системи на детоксикация. Сквалан от маслина и витамин Е подхранват кожата и възстановяват еластичността в зоната около очите.

Успеете ли да изберете своята подходяща формула за околоочния контур, за дълго ще отложите появата на признаците на стареене, тъмните кръгове и подпухването, ще изглеждате свежи и отпочинали – подмладени и с повече самочувствие.